افتتاح دفتر دبیرخانه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت
دفتر دبیرخانه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در دانشکده شهید منتظری افتتاح شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ملی مهارت استان خراسان رضوی ، در روز دوشنبه 14 آبان 1403 و در آستانه چهلمین روز شهادت سید مقاومت، شهید سید حسن نصرالله، دفتر دبیرخانه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در دانشکده شهید محمد منتظری مشهد با حضور جناب آقای دکتر امیرالله شمقدری، مشاور امور ایثارگران استاندار خراسان رضوی، جناب آقای دکتر سید حسن موسوی قوچانی مشاور امور ایثارگران شهردار مشهد و جناب آقای دکتر دوانلو روابط عمومی استانداری خراسان رضوی و جمعی از همکاران فعال در این حوزه افتتاح گردید.
در ابتدای جلسه دکتر سیدمولا خاتمی، ریاست دانشگاه ملی مهارت استان خراسان رضوی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه شهدای جبهه مقاومت و شهید سید حسن نصرالله گفت: لازم است تعاریف دقیق و واضحی از مفاهیم بنیادی و اصلی که موجب شکل گیری فرهنگ مقاومت که یکی از نمودهای آن پیروزی انقلاب اسلامی است برای نسل جوان ارایه دهیم. وی ضمن گرامیداشت سالروز تسخیر لانه جاسوسی ادامه داد: یکی از اصلی ترین موضوعات که لازم است نسل جوان را با آن آشنا کنیم تاریخ استکبار و نظام سلطه جهانی است. استکبار یعنی به کار گیری زور و تزویر برای چنگ اندازی به سیاست داخلی کشورها و جهت دهی به آن به نفع نظام سلطه. بیان تاریخچه استکبار در جهان و تشویق نسل جوان به تحقیق و مطالعه در این خصوص در ایجاد آگاهی و افزایش روحیه مقاومت در نسل جوان بسیار اثر گذار است. در ادامه بیان داشتند: دبیرخانه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت کار خود را با برگزاری یادواره شهدای دانشجوی دفاع مقدس دانشکده شهید منتظری در دی ماه سال گذشته آغاز به کارکرد و در تلاشیم کار فرهنگی فاخر و مطالعه شده ای در خصوص انتقال مفاهیم معرفتی و ریشه ای حماسه آفرینی هشت سال دفاع مقدس و ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت انجام دهیم. دکتر خاتمی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کردند: باید نسل جوان را در طی جلساتی با پیشکسوتان و حماسه آفرینان دفاع مقدس مستقیما مواجه کرد تا ابهامات و سوالات ایشان احصا شده و بر اساس آن بتوانیم پیشنهاداتی در خصوص محتوای درس دفاع مقدس ارائه نماییم.
در ادامه دکتر امیرالله شمقدری ضمن گرامیداشت ایام به ویژه روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و ابراز خرسندی از تشکیل چنین دبیرخانه ای در دانشگاه ملی مهارت خراسان رضوی گفت: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باید از مرحله شعار خارج شود. انقلاب اسلامی و جبهه و دفاع مقدس موجب ایجاد تحولهای عظیم در بسیاری از افراد همچون سردار شهید علی خوش لفظ گردید. برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باید با هنرمندی مسیر تحول درونی رزمندگان و شهدا در طی انقلاب اسلامی و سپس جبهه های دفاع مقدس را برای نسل جوان تبیین کنیم. در واقع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس دو مقوله به هم متصل است لذا قبل از ورود به حوزه ادبیات دفاع مقدس لازم است آگاهی کافی در زمینه تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی داشته باشیم. وی ادامه داد: برای تبیین صحیح در این خصوص لازم است افرادی که در بطن جبهه ها حضور داشتند، از جمله مهندسین و نیروهای جهاد سازندگی که در طراحی و مهندسی جنگ نقش بسزایی ایفا کرده اند و از دستاوردهای ایشان ساخت سازه های مهندسی ویژه همچون پل بعثت می باشد و نیزکسانی که این دوران پر فراز و فرود را با ایمان و توکل طی کردند در محیطهای دانشگاهی حضور پیدا کنند و با نسل جوان گفتگو داشته باشند. گرچه در مرحله بیان خاطرات نباید متوقف شد بلکه روایتگری دوران دفاع مقدس باید پیوند بخورد به شرایط امروز کشور و این مهم نیازمند یک نگرش خلاقانه است که بتواند به خوبی این تبیین را برای نسل جوان انجام دهد. دکتر شمقدری افزود: تاسیس دفتر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باید یک جریان سازی مستمر در دانشگاه ها باشد. باید با نسل جوان گفتگو کرد و تحمل شنیدن نقد نسل جوان را داشت. باید صبورانه، با صمیمیت و با تحمل و مدارا و با تبیین خوب به سوالات و ابهامات نسل جوان پاسخ داد. خوشبختانه دولتی با شعار وفاق ملی بر سرکار آمده است. جبهه و ادبیات دفاع مقدس نمودی زیبا از وفاق ملی است و در واقع وفاق ملی در جبهه های دفاع مقدس تبلور یافت. چراکه اقشار مختلف جامعه با فرهنگ های مختلف در حماسه آفرینی دفاع مقدس مشارکت داشتند. وی در انتها از تاسیس چنین دفتری در دانشگاه تقدیر نموده و گفت: امیدواریم این اقدام تبدیل به یک جریان مستمر شده و موجب افزایش وفاق و انسجام ملی و همچنین افزایش همدلی و آگاهی از معارف دفاع مقدس شود.
در پایان دفتر دبیرخانه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت توسط حاضرین درجلسه درمحل دانشکده فنی شهیدمنتظری مشهد افتتاح گردید و پس ازآن همگان با حضور در مزار شهید گمنام دانشکده به ساحت مقدس شهدا ادای احترام کردند.