در حال بارگذاری ...
جمعه 9 آذر 1403

گفتگو با حمیدرضا حمیدی، دارنده مدال نقره چهل و هفتمین المپیاد جهانی مهارت لیون فرانسه در رشته امنیت سایبری

با حمیدرضا حمیدی، دارنده مدال نقره چهل و هفتمین المپیاد جهانی مهارت لیون فرانسه بیشتر آشنا شویم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ملی مهارت استان خراسان رضوی روز شنبه 30 مهرماه 1403 مصاحبه ای با حمیدرضا حمیدی صورت گرفت تا با دارنده مدال نقره چهل و هفتمین المپیاد جهانی مهارت لیون فرانسه بیشتر آشنا شویم.

خبر موفقیت شما در این مسابقات بسیار برای ما خوشحال کننده و مایه‌ی افتخار بود و مایلیم بیشتر راجع به شما و این افتخارآفرینی بدانیم.

آیا از دوران کودکی به کامپیوتر علاقه‌مند بودید؟

ابتدا بیشتر از کامپیوتر برای بازی استفاده می کردم اما بعد با برنامه‌نویسی آشنا شدم و در دوران هنرستان در یک سری مسابقه مربوط به برنامه نویسی و امنیت ( CTF ) شرکت میکردم که به حل آنها بسیار علاقه داشتم.

شروع مسیر شما برای شرکت در این مسابقات از کجا بود؟

در سال یازدهم تحصیل یکی از دوستانم برای شرکت در مسابقه مهارت اطلاعیه ای برای من فرستاد ولی فرصت ثبت نام در آن دوره را از دست دادم و با توجه به برگزاری دوسالانه این مسابقات و مشاهده اطلاعیه آن در دانشگاه، در دوره بعد که سال 2024 برگزار می شد ثبت نام کردم. آزمون اول در سطح استانی بود که در سازمان فنی حرفه‌ای برگزار شد و در آن موفق شده و به مسابقات کشوری راه یافتم. در سطح کشوری مسابقات ابتدا به صورت آنلاین بود که باید یک سری چالش را حل می‌کردیم و امتیاز می‌گرفتیم و پس از آن به مسابقه حضوری کشوری راه یافتم که به مدت سه روز در دانشگاه خاتم تهران برگزار شد و من مدال طلا کسب کردم. با توجه به برگزاری هر ساله این مسابقات در ایران و دوسالانه بودن مسابقات بین المللی، بین سه رتبه برتر دو سال متوالی که شش نفر بودیم رقابت نهایی برگزار شد و دو نفر برای مسابقات جهانی انتخاب شدیم و برای کسب آمادگی بیشتر با حمایت مالی شرکت خصوصی اسپارا یک اردوی 5 ماهه در تهران داشتیم. در این اردو ما خودمان تمرین می‌کردیم ولی با شرکت کنندگان دوره های گذشته نیز در ارتباط بودیم و در صورت لزوم از کمک آنها و نیز از کمک کارشناسانی که راهنمای ما بودند بهره می‌گرفتیم.

در خصوص نحوه برگزاری این مسابقات در فرانسه و کشورهای شرکت کننده بیشتر توضیح دهید.

21 کشور در این مسابقات شرکت کرده بودند که در رشته امنیت سایبری بیشتر از شرق آسیا و اروپا شرکت کننده داشتیم. مسابقات در چهار روز برگزار شد و هر روز توانایی در یک حوزه امنیت با طراحی یک چالش سنجیده می‌شد که در مدت 6 ساعت فقط با استفاده از کامپیوتر و بدون دسترسی به اینترنت باید این چالش‌ها را حل می‌کردیم. در پایان کشور سوییس اول، ما دوم و چین تایپه، سنگاپور و کره به ترتیب مقام‌های بعدی را کسب کردند.

عامل موفقیت شما در این مسابقات چه بود؟

من بسیار رقابت را دوست دارم و حل چالش‌ها برایم بسیار جذاب بود.

آیا هم اکنون وارد فضای کار هم شده‌اید؟

خیر. تا کنون بر حسب علاقه به حل چالش‌ها می‌پرداختم و درآمد مالی در پی نداشته است. در مدت پنج ماه اردوی تهران در فضایی تمرین می‌کردیم که کارکنانی در این رشته آنجا مشغول به کار بودند و می‌دیدم که به نیروی متخصص در رشته امنیت سایبری نیاز دارند.

آیا خانواده در موفقیت شما تاثیر گذار بوده است؟

محیط آرام و بدون مسائل حاشیه‌ای خانه خیلی به من کمک می‌کرد و چنانچه به امکاناتی نیاز داشتم برایم تهیه می‌کردند.

اگر به گذشته بازگردیم آیا همچنان برای تحصیل، دانشگاه ملی مهارت را انتخاب خواهی کرد؟

خوبی تحصیل در اینجا این است که می‌توان در کنار تحصیل برای علاقه‌مندی‌های خودمان نیز زمان بگذاریم. اکثر دوستان و هم کلاسی‌های من در دانشگاه ملی مهارت نیز اهداف و علاقه‌هایی دارند و فرصت لازم برای دنبال کردن آنها برایمان فراهم است.

در پایان برای آنهایی که دوست دارند در این رشته وارد شوند چه توصیه‌ای دارید؟

موفقیت در این رشته پشتکار و تلاش بسیاری می طلبد ولی اگر به حل مسئله و کامپیوتر ها علاقه داشته باشید مسیر امنیت سایبری مسیر لذت بخش و هیجان انگیزی است. به نظر من مهم ترین مهارت برای طی این مسیر، مهارت خودآموزی و پیدا کردن منابع آنلاین و زبان انگلیسی است.